Get Involved!

Pin It

Dumnezeu poarta de grija.

Dumbrava, o localitate aflata la aproximativ 40 km de Oradea, un sat mic cu aproximativ 600 locuitori. Nu este “Dumbrava Minunata” a lui Sadoveanu ci este dumbrava lui Viorel Pasca, un om simplu alipit locului de multi ani. Pentru el si pentru cele 129 de suflete aflate sub acoperisul sau aceasta este intradevar Dumbrava Minunata. Oameni aflati la un pas de moarte, batrani abandonati de familii sau secerati de boala, insi fara identitate, veterani care inca poarta batalii in suflete, bolnavi mintali care razbesc prin realitatea lor proprie, sunt cateva din personajele intalnite in acest loc ferit de privirile lumii insa nu si de cele ale lui Viorel.

Totul a inceput in urma cu 7 ani cand urmarind stirile a aflat ca inca 2 persoane, oameni ai strazii, au murit de frig din cauza gerului. Atins in suflet, contientizand realitatea cruda prin care trec unii oameni a inteles ca este de datoria lui ca si om sa ia atitudini, evident in limita posibilitatilor lui sa ajute aceasta categorie de oameni defavorizata. Realizand ca in casa lui erau 2 camere care nu erau folosite a decis sa le dea o intrebuintare buna. A luat de la spital 2 batrani fara locuinta, care nu avea unde sa mearga in urma externarii si a inceput sa ii ingrijeasca si sa le ofere un loc calduros.

Dumnezeu da o familie celor parasiti prin Viorel Pasca, un om care s-a daruit pe sine insusi celor carora societatea le-a refuzat un adopost. Doua camera si o inima deschisa inspre oameni au fost suficiente pentru a da nastere lucrarii Domnului din Dumbrava. A inceput un process lung in care lucrarea a crescut si s-a extins camera cu camera, pana la ora actuala avand sub adapost 129 de persoane.

Intrebat fiind ce il determina sa arate generozitate acestor suflete cand o lume intreaga striga de la un capat la altul “CRIZA” a raspuns: “daca sunt oameni care inca locuiesc pe strada socotesc ca este de datoria noastra in primul rand ca si oameni si apoi ca si crestini sa facem ceva pt ei. Asa mi se pare si cred ca este normal. Nu poti sa dormi bine la caldura, sa mananci cand sti ca altii la cativa km distanta practic rabda foame si frig sau chiar mor. “

Suntem oare prea saraci sa daruim dragoste?

Fi parte cu noi la slujire in luna IUNIE . Doua dintre multele si marile nevoi a celor 129 de suflete sunt mancare si scutece , multi din ei fiind mobilizati la pat .

Biserica Bethesda isi propune sa trimita cu ajutorul TAU o mare binecuvantare spre acest camin in luna IUNIE.

Poti contribui la acest manifest practic de dragoste prin bani, mancare conservata, scutece etc.